From the vaults. Past, present & unseen works

10 09 2015

Danielle Kwaaitaal, Après Nous le Déluge - Eclater, 2015 (zwart-wit detail) Canson Infinity Inkjetprint, 115 x 115cm

From the vaults. Past, present & unseen works

info

'On the road' heet het vroegste werk van Danielle Kwaaitaal (1964) in de Kunstruimte van DNB. En wie zich door de kunstenaar laat meevoeren komt inderdaad terecht in een road movie, een trip langs een indrukwekkend landschap van fotowerken die ze maakte tussen 1990 en 2015.

Speciaal voor haar tentoonstelling bij De Nederlandsche Bank selecteerde Kwaaitaal een vijftiental foto's uit de meest recente series werken. Daarnaast maakte ze een documentair overzicht van ouder werk dat ze toont in de vorm van lange (film)strips waarin de foto's een voor een naast elkaar gezet worden, niet in chronologische volgorde, maar intuïtief op beeld gerangschikt.

 

Verleden, heden en nog niet eerder getoonde werken van Danielle Kwaaitaal. Verwijzend naar het goud dat in de kelders van de bank opgeslagen ligt, diepte Kwaaitaal uit de gewelven van haar eigen artistieke verleden een schat aan beelden op. Wat 'From the vaults' vooral laat zien, is dat Kwaaitaal, hoewel ze nooit een kwast aanraakt, zich on the road laat leiden door de schilderkunst.

Tentoonstelling van 4 september tot 16 oktober 2015 in de kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam. Telefoon: (020) 5242183. Email: kunstcommissie@dnb.nl
Op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Legitimatie verplicht.

Wie houdt nu niet van cookies