Tentoonstelling

11 07 2019

Tentoonstelling

info

Two Row Wampum door Esteban Cabeza de Baca

Van 14 juni 2019 tot en met 25 juli 2019 vindt in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank de tentoonstelling Two Row Wampum van Esteban Cabeza de Baca plaats.

"Ik schrijf deze tekst staand op het land van de Irokezen. De titel Two Row Wampum is ontleend aan het gelijknamige verdrag tussen de Irokezen en de Nederlanders uit 1613. Hierin bereikten zij overeenstemming over een bestaan in de nieuwe wereld, zelfstandig maar gelijkwaardig, als twee parallelle stromen. 

Two Row Wampum verbeeldt een nieuwe ruimte voorbij het koloniale tijdperk, waarin verschillende kennisstromen samenkomen. De nieuwe ruimte biedt plaats aan verschillende beeldvormingsbenaderingen, van de nieuwe wereld tot de oude. Zo zijn Europese landschapsschildertechnieken gebruikt om het Amerikaanse landschap in New Mexico weer te geven. Door dit beeld te vouwen en te verbuigen verspringt de geschiedenis van het schilderij heen en weer in te tijd. Two Row Wampum gaat over nieuwe verbintenissen, verhalen, aanpassingen en herstel. We kunnen een betere toekomst opbouwen door te leren van de fouten van de mensheid uit het verleden."
-Esteban Cabeza de Baca

De tentoonstelling van Esteban Cabeza de Baca is op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bezichtigen in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank. In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kunt u de tentoonstelling uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie. Het maken van een afspraak kan telefonisch (020-5242183) of per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl).

Wie houdt nu niet van cookies