Visa Bill Laughter Ben Van den Berghe

15 03 2013

Ben Van den Berghe, Stepper, Tower and Stomach trainer, 2012, videostill

Visa Bill Laughter Ben Van den Berghe

info

Visa Bill Laughter verwijst naar een van de vele lachoefeningen die gebruikt wordt binnen de lachtherapie. Hierbij stellen deelnemers zich een belachelijk hoge visarekening voor en tonen deze aan elkaar met een artificiële lach, die door een werkelijke lach gevolgd zou moeten worden. In het maakproces van de tentoonstelling voor De Nederlandsche Bank bezocht de jonge Belgische kunstenaar Ben Van den Berghe verschillende ‘Lachclubs’ in België en Nederland, waarbij hij onderzoek deed voor zijn meest recente project. In de tentoonstelling zal de kijker een glimp van dit onderzoek kunnen krijgen en worden video- en fotowerken van eerdere projecten gepresenteerd.

Van den Berghe maakt en verzamelt beelden waarbij de drang om controle te verliezen centraal staat. Hij beweegt zich daarbij als antropoloog tussen verschillende uithoeken van de samenleving en zoemt in op menselijke handelingen. Van den Berghe resideert momenteel aan het Hoger Instituut Voor Schone Kunsten (HISK) in Gent. Eerder studeerde hij fotografie in Caracas, Venezuela en behaalde hij zijn master aan Sint Lucas in Antwerpen. Zijn werk was recentelijk te zien bij de Julia Stoschek Collectie in Düsseldorf en bij de PhotoBiennale in Thessaloniki, Griekenland.

Tentoonstelling in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam. Van 15 maart tot 2 mei op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Telefoon: (020) 5242183. Legitimatie verplicht.

Wie houdt nu niet van cookies