Tentoonstelling "Harvest 2022"

11 08 2022

15 09 2022

Tentoonstelling

info

Sjarel Ex opende 11 augustus 2022 de tentoonstelling "Harvest 2022" met Tomáš Libertíny en Marloes Roeper in de art space van Lakeside Collection in hartje Museumpark in Rotterdam. Lakeside Collection is een bedrijfscollectie met een eigen compartiment in het Depot Boijmans Van Beuningen.

“Harvest” (‘de vruchten van’) 2022 toont van 11 augustus tot en met 15 september 2022 tien werken van twee kunstenaars die binnen het programma van de Lakeside Collection een artist in residence hebben gevolgd. Tomáš Libertíny in de Lakeside Bee Farm en Marloes Roeper (winnaar Lakeside Collection Award 2021) in het compartiment van de Lakeside Collection in het Depot Boijmans Van Beuningen. In Depot Boijmans Van Beuningen is een deel van de Lakeside Collection te zien in een eigen compartiment. De collectie die bestaat uit ruim 120 kunstwerken wordt hier ook deels opgeslagen. Voor publiek is de tentoonstelling dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van 11.00 tot 17.00.

Tomáš Libertíny
Artist-in-residence
Lakeside Bee Farm

In samenwerking met kunstenaar Tomáš Libertíny is Lakeside Bee Farm gebouwd op het landgoed van het hoofdkantoor van Lakeside Capital Partners in Rotterdam - Overschie. Met de start van de Lakeside Bee Farm is een speciaal project gerealiseerd gezien het belang van het in stand houden en laten groeien van de wereldwijde bijenpopulatie, die recentelijk te lijden heeft gehad onder een kolonie-instortingsziekte. Het management van Lakeside Capital Partners hecht veel waarde aan en heeft als doel bij te dragen aan de circulaire economie, het milieu, duurzaamheid en kunst & cultuur. Het laatste wordt ondersteund via de Lakeside Collection, een kunstcollectie van moderne en hedendaagse kunst. De langdurige relatie tussen de kunstenaar, Tomáš Libertíny en de Managing Partner van Lakeside Capital Partners, Ali Keles, creëerde een vruchtbare basis voor deze langdurige samenwerking, waardoor de kunstenaar in samenwerking met bijen kan beeldhouwen op de Lakeside Bee Farm in Rotterdam. Samen met de inzet van een imker worden de kolonies van de Lakeside Bee Farm, die uit ongeveer 300.000 bijen bestaan, in stand gehouden. Momenteel woont en werkt hij in Rotterdam, door middel van zijn kunst, onderzoekt Tomáš Libertíny voortdurend de schoonheid en intelligentie van de natuur en onderzoekt hij de existentiële vragen van de menselijke geest.

Collecties o.a.: MoMa, Louvre, Museum Boijmans Van Beuningen en Lakeside Collection.
Recente exposities o.a.: Venice Biënnale 2022, Triënnale Milano 2022
Voor meer informatie over de werken van Tomáš Libertíny:www.tomaslibertiny.com

Marloes Roeper
Artist-in-residence
Depot Boijmans Van Beuningen

Marloes Roeper (afgestudeerd HKU Utrecht) heeft de eerste Lakeside Collection Award in 2021 gewonnen. In 2021 is de Lakeside Collection Award in het leven geroepen en de eerste drie jaar zet de collectie zich in om de prijs uit te reiken aan een van de deelnemers van de tentoonstelling Best Graduates, die jaarlijks wordt georganiseerd door de Ron Mandos Young Blood Foundation. De winnaar van Lakeside Collection Award krijgt een artist-in-residence programma in het compartiment van de Lakeside Collection in het Depot Boijmans Van Beuningen, inclusief financiële ondersteuning en begeleiding gedurende deze periode. De wens is er om een langdurige relatie met de kunstenaars op te bouwen. Motivatie jury van Lakeside Collection Award 2021: “De jury heeft grote bewondering voor alle studenten die tijdens hun laatste twee studiejaren gehinderd werden door COVID19 in hun interactie met anderen. Maar de resultaten waren verbluffend. Na een lange nek-aan-nekrace koos de jury voor Marloes Roeper. Marloes Roeper weet met minimale middelen een maximaal effect te bereiken. Haar snelle penseelstreken en haar kleurenschema's tonen bravoure en hebben een direct effect op de zintuigen. Het stimuleert op mysterieuze wijze het gevoel van ruimte. Marloes kan de wereld in een oogwenk eenvoudig laten lijken en je weet nauwelijks hoe ze daarin slaagt. Maar het plezier in het schilderen is duidelijk zichtbaar en aanstekelijk. Wij geloven dan ook dat een afgestudeerde met de durf en onbevangenheid van Marloes Roeper een belofte inhoudt voor de toekomst. Met het uitreiken van de Lakeside Collection Award wil de jury haar uitdagen om meer te laten zien. Met de Award hopen we haar te steunen in haar verdere professionalisering en haar een succesfactor te bieden die ze op dit punt in haar carrière verdient.

Collecties o.a.: Akzo Nobel Art Foundation en Lakeside Collection
Recente exposities: Mondriaanhuis 2022, Brutus 2022
Voor meer informatie over de werken van Marloes Roeper: www.marloesroeper.com

Wie houdt nu niet van cookies