Habita(n)t

24 09 2012

Koos Breukel
Zonder titel (Frans Schoone, Carnavalsvereniging Rommegat, 't Loo), 2004
Serie: Verenigingsleven Bergeijk
Gelatine zilverdruk
120 x 100 cm

Habita(n)t

info

Rabo Kunstzone: Habita(n)t van 24 sept 2012 t/m 1 maart 2013 

In het jaar van de Coöperatie slaan twee vooraanstaande  Nederlandse bedrijfscollecties voor het eerst de handen in elkaar. De Rabo  Kunstcollectie  en de Bouwfonds  Kunstcollectie van Rabo Vastgoedgroep hebben gezamenlijk een bijzondere tentoonstelling  gemaakt. De titel van de tentoonstelling is tweeledig: ‘Habitat’ en  'Habitant' wijzen op het samenspel tussen de mens en zijn leefomgeving.

Hoe leven mensen samen in de ruimte die ze zelf creëren? Wat  bindt hen? Welke sporen laten ze na in het landschap? Hoe is de omgeving van  invloed op ons samenleven en hoe manipuleren we onze omgeving? Beide aspecten  komen samen in een dichtregel van Jules Deelder:

De  omgeving van de mens is de medemens

J.A. Deelder

De kunstenaars uit beide collecties vertellen een verhaal.  Het is niet per se een wáár verhaal, maar een verhaal ontstaan uit een  fascinatie voor hoe wij met elkaar samenleven en de ruimte om ons heen in  gebruik nemen. Een verhaal dat niet gevormd wordt door het geven van  antwoorden, maar juist door het stellen van vragen.

Zo doet Koos Breukel onderzoek naar de bindende factoren in  het dorp Bergeijk, waarbij hij op een zeer rijk verenigingsleven stuitte. Gábor  Ösz en Lara Almarcegui leren ons iets over onze samenleving door middel van  ruïnes en de sporen van het verleden.

Habita(n)t is elke  werkdag van 8.30-18.00 uur te bewonderen in de Rabo Kunstzone, gelegen in het Rabobankgebouw,  Croeselaan 18 in Utrecht. Gratis en publiekelijk toegankelijk voor iedereen.

Rabo Kunstzone Leven in de kunst

Wie houdt nu niet van cookies