De Grote Kunstshow

20 04 2015

De Grote Kunstshow

info

Rabo Kunstcollectie in de Stadsschouwburg Amsterdam

Op zondag 30 november 2014 was de tweede editie van De Grote Kunstshow te bewonderen in de Stadsschouwburg Amsterdam. Een theatervoorstelling waarin werken uit de Rabo Kunstcollectie op een vernieuwende manier werden getoond. Tijdens deze belevenis wordt het klassieke museummodel omgedraaid. Het publiek wandelt niet langs de kunstwerken, maar krijgt ze één voor een theatraal gepresenteerd.

Deze editie stond in het kader van Expanding Theatre. Hiermee plaatste de Stadsschouwburg zich middenin de actualiteit. Het verkennen van grenzen, politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media stonden centraal. Met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog presenteren de kunstwerken zichzelf of vertellen anderen, geïnspireerd op het werk, hun verhaal. Want of het nou om de waarheid, een interpretatie of fantasie gaat, achter elk kunstwerk gaat een wereld schuil. Tijdens de anderhalf uur durende show wordt het herkenbare en vertrouwde museummodel omgedraaid. De selectie van kunstwerken prikkelt je zintuigen, en doet je verlangen naar meer.

Johan Idema ontwikkelde het concept voor de show en produceerde deze in samenwerking met curator Nina Folkersma, de Stadsschouwburg Amsterdam  en Rabobank Amsterdam. Dit jaar presenteerde De Grote Kunstshow ook een werk van Marlene Dumas, parallel aan haar tentoonstelling in het Stedelijk Museum. Aan het einde van de show was een bijzondere presentatie van een werk van Job Koelewijn. Dit jaar was wederom de Vlaamse theatermaker Lucas de Man presentator van De Grote Kunstshow. Met rappe tong en zijn bijzondere stemgeluid voerde hij het publiek mee langs de kunstwerken en hun verhalen.

Wie houdt nu niet van cookies